matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie
anka:
liczba log36 jest równa ?
16 paź 15:49
anka:
czy ktos zna odp ?
16 paź 16:03
Sylwus:
log36 = log(4*9) = log4 + log9 = log2² + log3² = 2log2 + 2log3
16 paź 16:11
agata:
Może być tak: log36=log6
2
=2log6
16 paź 16:39