Pomoże ktoś ;/
Paweł: Jest taki przykład 3√2 − 5 = √9*2 − √25 = √18 − √25 < 0
3√2 − 5 = √9*2 − √25
Z skąd się to wzięło w ogóle? Dlaczego √9*2 − √25 ? Skąd 9*2 − 25...
Mógłby mi ktoś to przedstawić jak to funkcjonuje
15 paź 22:20
Leniuch: 3 to jest inaczej √9 a 5 to inaczej √25, podstaw nie znasz?
15 paź 22:23
Paweł: O Boże... A ja tyle zastanawiałem się nad tym. Znam tylko mózg mi się wyłączył i dawno takich
rzeczy nie robiłem. Teraz wale w szkole prawdopodobieństwo i 4 mam a tego nie znalem haha
15 paź 22:26
Paweł: Co ciekawsze umiem mnożyć dzielić dodawać i odejmować i wszystkie działania na ułamkach a tego
nie umiałem... bo np przy usuwaniu niewymierności to jest nie potrzebne i chyba to zapomniałem
15 paź 22:27
Paweł: Myślałem ze 3 się wpisuje pod pierwiastek √32 *2 daje √9*2
15 paź 22:29
Leniuch: No zdarza sie i tak
15 paź 22:29
Paweł: Dzięki wielkie
15 paź 22:32
Leniuch: Spoko

tez czesto tak mam, ze prostych rzeczy za cholere nie oblicze a trudne z latwoscia
15 paź 22:34
bb:
16 paź 13:41