obliczanie sinusów i cosinusów
bolekilolek: hej, mam do obliczenia:
sin 120*
cos 240 *
cos(−150*)
c0s(−390*)
czy moze ktos pomoc?
15 paź 21:25
kachamacha: wzory redukcyjne uczeń zna?
15 paź 21:26
bolekilolek: no właśnie nie było mnie na lekcji na której rozwiązywalismy te zadania i tylko sie
dowiedziałem ze to mam zrobic i nie wiem jak sobie z tym poradzic...
15 paź 21:31
kachamacha: np
| | √3 | |
sin120=sin(90+30)=cos30= |
| |
| | 2 | |
15 paź 21:33
15 paź 21:33
15 paź 21:34
bolekilolek: ok rozumiem już jak jest z plusem, a co robie gdy jest minus?
15 paź 21:36
bolekilolek: ok juz wszystko rozumiem
dzieki bardzo
15 paź 21:37
fxcc: cos290
23 sty 18:00
efw: 1
14 maj 12:26