Udowodnić, że... Logika
KW: Witam, mógłby ktoś objaśnić mi jak udowodnić, że to prawda(tak żebym mógł zrobić resztę

).
(p⇒q) ⇔ (~p ⇒ ~q)
15 paź 20:57
15 paź 20:59
KW: 1)odszukuje w tabelce p⇒q
2)sprawdzam że tylko w jednym przypadku jest nieprawdą(p(1), q(0) ) i co dalej? Mogłabyś
rozpisać, bo to mnie przerasta...
16 paź 20:22
KW: Może być tak?
1)
L= 1⇒1= Prawda=1
P=0⇒0=Prawda=1
Czyli 1⇔1=1 − prawda
2)
L= 0⇒1= Prawda=1
P=0⇒1=Prawda=1
Czyli 1⇔1=1 − prawda
3)
L= 1⇒0= fałsz=0
P=1⇒0=fałsz=0
Czyli 0⇔0=1 − prawda
4)
L= 0⇒0= prawda=1
P=1⇒1=prawda=1
czyli 1⇔1 =1 prawda
Oto chodzi

Proszę o potwierdzenie
16 paź 21:19
Jack:
co to w ogóle jest... Zrób tabelkę i przestań się przep****ć z tym przykładem
16 paź 21:24