rozwiąż układ równań algebraicznie i podaj interpretacje geometryczną
Aga: rozwiąż układ równań algebraicznie i podaj interpretacje geometryczną
x2+y2=16
x−y=1
15 paź 20:01
krystek: Pierwsze jest okręgiem a drugie prostą
Algebr wyznaczasz y lub x z drugiego r−nia i podstawiasz do pierwszego
15 paź 20:03
pomagacz:
równanie okręgu o środku S(r
0, y
0)
(x − x
0)
+ (y − y
0)
= r
2
x
2 + y
2 = r
2
x
2 + y
2 = 16
r
2 = 16
r = 4
a drugie to pikuś, Pan Pikuś
15 paź 20:10
Jolanta: x−y=1
x−1=y
musisz rozwiazać układ równań
x2+y2=16
y=x−1
15 paź 20:20
zuzia: zbadaj funkcje f(x)=x2+9x i wykonaj jej wykres
17 paź 19:03