Elamenty statystyki opisowej. Teoria prawdopodobieństwa i kombinztoryka
Tancerz: Eta
Suma pięciu liczb jest równa 445, a średnia arytmetyczna tych liczb równa jest medianie tego
zestawu liczb. Z powyższych warunków wynika, że suma liczb pomniejszona o średnią arytmetyczną
jest
równa:
A)351
B)356
C)361
D)366
15 paź 19:37
Tancerz: Eta proszę daj podpowiedz
15 paź 19:53
Tancerz: wspomóż mnie Eta
15 paź 20:06
Tancerz: mam trudności w tym zadaniu Eta
15 paź 20:20
Tancerz: 1+2+3+4+5=445
15 paź 20:23
Tancerz: Godzio wytłumacz mi
15 paź 20:26
Godzio: Ehhh
Tancerz 
a
1 + a
2 + a
3 + a
4 + a
5 = 445 /:5
| a1 + a2 + a3 + a4 + a5 | |
| = 89 |
| 5 | |
445 − 89 = wynik
15 paź 20:34
Tancerz: mogę dostać podobne zadanie do tego Godzio wymyśl
15 paź 20:37
Tancerz: no
15 paź 20:38
Godzio:
Suma siedmiu liczb jest równa 504, a średnia arytmetyczna tych liczb równa jest medianie tego
zestawu liczb. Z powyższych warunków wynika, że suma liczb pomniejszona o średnią arytmetyczną
jest równa:
15 paź 20:39
Eta:
15 paź 20:43
Eta:
Tancerz .... pomóż
15 paź 20:45
Godzio:
15 paź 20:45
Godzio:
Eta, zadanie na początku był "dla Ciebie" więc już nie podkradam Ci podopiecznych
15 paź 20:47
Tancerz: odp B) do zadania wcześniejszego
15 paź 20:48
Godzio:
Ok !
15 paź 20:49
Eta:
Tancerz szybko pojął,że jestem litościwa

Gdyby tak szybko pojął rozwiązywanie banalnych zadań, to dopiero byłby sukces
15 paź 20:50
Eta:
Tancerz podaj teraz rozwiązanie zadania, które napisał Ci Godzio
15 paź 20:52
Tancerz: a do zadania przykładowego
a
1+a
2+a
3+a
4+a
5+a
6+a
7=504/:7
| a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7 | |
| =72 |
| 7 | |
504−72=432
15 paź 20:53
Eta:

......
15 paź 20:54
Godzio:
15 paź 20:55
Eta:
Jak widzisz
Godzio ... takich "Kamilków" będziesz mieć kiedyś(w pracy) coraz więcej
15 paź 20:57
Godzio:
Jakoś przeżyje, w każdym razie chciałbym żeby trafił mi się raz na jakiś czas jakiś ambitny
"Godzio", może nie taki jak "Vax" bo wioska by była gdyby mnie zagiął jakimś zadaniem
15 paź 20:59
Eta:
15 paź 21:00
krystek: Ale nie wstydźmy sie gdy uczeń przerasta mistrza, to sa wybitne jednostki!
Nauczyciel wskazuje drogę ,daje podstawy.
Przykład:Blechacz −wirtuoz pianina a jego n−czyciel ? dał podstawy
Zapędowska kształcaca głosy .
I można by tu mnożyć przykłady ,żadna "wiocha".
15 paź 21:13
Godzio:
No tak tak, tyle, że tutaj dawali te podstawy, a taki Vax opanował już materiał z LO, a jest w
gimnazjum w takim razie co taki nauczyciel z LO może mu wnieść

( mówię o takim zwykłym )
15 paź 21:24
Eta:
W LO? → przerobi program studiów, a co będzie robił na studiach? → doktorat ..... itd
15 paź 21:27
krystek: Dlatego dla niego winien być indywidualny tok nauki. I znów pytanie ,dlaczego taki talent się
marnuje .
Przykładów można by mnożyć ilu wybitnych ludzi zrobiło kariere poza granicami naszego kraju.
Przy UMK w Toruniu było LO dla wybitnych,nie wiem czy jeszcze istnieje,jest to już poza
zasięgiem moich zainteresowań.
15 paź 21:34
Tancerz: mogę jeszcze podobne zadanie dostać wymysl mi Eta proszę
15 paź 21:50