matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mam rozłożyć wielomian na czynniki, bardzo prosze o pomoc
paweł:
(x
2
− 6)
3
− 8
15 paź 17:11
Eta:
a
3
−b
3
=(a−b)(a
2
+ab+b
2
) a= x
2
−6 , b=2 teraz dokończ .......
15 paź 17:13
Tancerz:
Eta czekam
15 paź 17:18