Elementy statystyki opisowej. Teoria prawdopodobieństwa
Tancerz:
W tabeli obok dla zestawu danych xi podano ich liczebność ni.
Średnia arytmetyczna tego zestawu danych jest równa:
A)19,7
B)21
C)26,75
D)27,7
15 paź 17:00
Tancerz:
15 paź 17:04
15 paź 17:19
15 paź 17:22
Tancerz: Eta jak napiszę 12*3 to będzie zle
15 paź 17:28
Eta:
Co Ty Tancerz ...... aż takie masz zaległości w matematyce? a to wiesz: 7*8=8*7= .... ?
a*b= b*a więc 3*12=12*3
15 paź 17:31
Tancerz: mnożenie jest przemienne prawda
15 paź 17:32
Tancerz: liczę przecież to łatwe
15 paź 17:33
Eta:
Tak, to święta prawda !
15 paź 17:33
Eta:
Masz kalkulator więc policz i podaj odpowiedź
15 paź 17:34
Tancerz: liczę
15 paź 17:38
Tancerz: 27,7 odpowiedz D)
15 paź 17:40
Tancerz: Eta sprawdz mi wynik
15 paź 17:46
Tancerz: Eta robimy zadańka dalej
15 paź 17:53
Eta:
Odp d) .... ok

tzn. Ty robisz ..... ja sprawdzam
15 paź 17:56
Tancerz: motywuje mnie Pani przepraszam że na ty przeszłem ale chyba tak będzie prościej
15 paź 17:58
Tancerz: za chwile napisze nowe zadanie
15 paź 18:04
Eta:
Na forum wszyscy mówimy sobie na Ty
15 paź 18:05