??
Patryk: Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych n takich ,ze 100≤n<200
wiec a1=100 r=1 czy do tego momenty jest ok ?
15 paź 16:32
kachamacha: a
n=199 i jest ok
15 paź 16:33
Patryk: ok sam liczę dalej
15 paź 16:34
Patryk: oblicz sume wszystkich liczb parzystych zawartych miedzy 7 a 2007
a1=8 r=2 dobrze ?
15 paź 16:45
Patryk: ?
15 paź 16:52
ICSP: tak
15 paź 16:53
Patryk: ok
15 paź 16:54
Patryk: oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych które są mniejsze od 100 i których reszta dzielenia
przez 5 jest równa 1
czyli od 1 do 96 bo(5*19+1=96)
a1=1 an=96 jest dobrze ?
15 paź 17:01
Patryk: a2=11 ?
15 paź 17:04
Patryk: ?
15 paź 17:10
kachamacha: a2=6
15 paź 17:11
Patryk: a nie 2*5+1 ?
15 paź 17:12
kachamacha: 1*5+1=6
15 paź 17:18
l: ∞∞∞∞
15 wrz 18:14