matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rzucamy monetą i kostką.
KATI:
Rzucamy monetą i kostką. Oblicz prawdopodobieństwo, wyrzucenia orła i parzystej liczby oczek
11 mar 15:58
Eta:
mocΩ= 6*2 = 12 A={ (O, 2) (O,4)(O,6) } mocA = 3 P(A)= 3/12 = 1/4
11 mar 16:00