matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie wiem jak to zrobić
hanssssikkkkkkkk:
zbadaj przebieg zmienności funkcji−proszę o pomoc 1. y=(4x3−x4)/5 2. y=3(x−2)/x+4 3. y=3x(x−2)/x+4 4. y=3√1−x3 5. y=3√(x−2)2−3√(x−2)2 6. y=ex/x 7. y=x/ex 8. y=ln(x2+1) 9. y=(π/4)*x−arctg(x)
15 paź 11:42