przedstaw przebieg zmienności funkcji
hanssss: 1. y=(4x3−x4)/5
2. y=3(x−2)/x+4
3. y=3x(x−2)/x+4
4. y=3√1−x3
5. y=3√(x−2)2−3√(x−2)2
6. y=ex/x
7. y=x/ex
8. y=ln(x2+1)
9.y=xe(1/x)
10. y=(π/4)*x−arctg(x)
15 paź 11:09
Dobi: Zrobi to ktoś?
21 paź 14:46
Aga1.: Jeden przykład rozwiązuje się może ok. godziny .
Zacznij od przykładu 1.
Wypisuj po kolei co trzeba liczyć i rozwiązuj, a mogę Ci jedynie sprawdzić
i ewentualnie poprawić.
21 paź 14:51
Dobi: Pierwsze 3 jakoś zrobiłem, jednak co później np. z 4 zadaniem
21 paź 15:09
Dobi: Albo chociaż, jakby ktoś wytłumaczył jak to się robi
21 paź 15:14