zamiana jednostek
grops: hej.
może mi ktoś rozpisać ile to jest 1cm/s w przeliczeniu na km/h ?
dzięki z góry
15 paź 11:04
epic: 0,036 km/h
15 paź 11:15
Savio: Jeśli chodzi o rozpisanie, to :
1 cm= 0,00001 km =
1100000, bo 1km = 1000m =100000cm
1s=
13600h, bo 1h=3600s
| | 1100000km | |
1 cms = |
| = 1100000 * 36001 = 361000=0.036 |
| | 13600h | |
km/h
15 paź 11:33
grops: właśnie tak to zaczełam robić ale nie wiedziałam jak dokończyć

dzięki
15 paź 11:45
grops: właśnie tak to zaczełam robić ale nie wiedziałam jak dokończyć

dzięki
15 paź 11:46