matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc
pawełek:
Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=x
2
+4x+c. Do wykresu tej funkcji nalezy punkt A=(−3.−8) ile wynosi parametr c?
15 paź 08:30
kachamacha:
podstaw pod x=−3, pod y=−8 i otrzymasz równanie z niewiadomą c
15 paź 08:35