ewe
foxer: 4√x12=27
odp:
(x12)1/4 =27
14 paź 21:36
foxer: x3=27
to x =3
14 paź 21:36
ICSP: |x|
3 = 27

x = 3 v x = − 3
14 paź 21:38
foxer: ale z założenie x>0
14 paź 21:40
ICSP: x12 > 0
co jest oczywiście >0 dla każdego x.
14 paź 21:41
ICSP: no dobra dla 0 nie.
14 paź 21:41
Trivial: ale założenie jest x12≥0 − problem solft.
14 paź 21:41
foxer: pytanie istnieje 3 pochodna z x2
? bo niby jest?
14 paź 21:44
14 paź 21:45
ICSP: pierwsza 2x
druga 2
trzecia 0
14 paź 21:45
Trivial: x2∊C∞(R).
14 paź 21:46
foxer: to teraz całkujemy i do dostaniesz ?
14 paź 21:46
foxer: jak masz zero w trzeciej pochodnej to będziesz miał nie jednoznaczną 1 całkę czy się mylę ?
14 paź 21:47
Trivial:
∫0dx = ?
14 paź 21:47