jak to zrobić?
herba:

Na rysunku przedstawiono wykres f . Podaj wszystkie rozwiązania równania f(x−1) + f(x+1) = 0
należące do przedziału <−3;3>
14 paź 21:35
Basia:
rachunkowo trzeba się trochę naliczyć; może lepiej graficznie (jeżeli to dopuszczalne)
f(x−1) = − f(x=1)
1. przesuwasz w prawo o 1 i masz f(x−1)
2. przesuwasz w lewo o 1 i masz f(x+1); "odbijasz" symetrycznie względem OX i masz
−f(x+1)
3. odczytujesz punkty wspólne
15 paź 00:24
justa: p3(1)u(11)(16)*p3(−2)+2p(50)−4p(8)=
15 paź 10:45
herba: justa: nie rozumiem Twojego zapisu, możesz jeszcze raz napisać jaśniej? i skąd w ogóle pobrały
się te liczby
15 paź 18:43