matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź 7 wyraz rozwinięcia (2a+b^2)^8
Asieńka91:
Witam serdecznie
Mam takie oto zadanko: Znajdź 7 wyraz rozwinięcia (2a+b
2
)
8
Czy Dobre jest rozwiązanie a
7
=56a
2
*b
12
? Z góry dziękuje za pomoc
14 paź 20:50
ja:
https://matematykaszkolna.pl/forum/63213.html
14 paź 20:54
Eta:
= 28(2a)
2
*(b
2
)
6
=.............= 112a
2
b
12
14 paź 21:01
Asieńka91:
ok, dziękuję
Zapomniałam o nawiasie
14 paź 21:09