matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką wartość przyjmuje funkcja
Claudiaaaaa:
Jaką wartość przyjmuje funkcja y= -0,125x+4 dla argumentu x=8
11 mar 15:16
Eta:
podstaw za x = 8 i wylicz y ( to proste
) Powodzenia w rachunkach!
- 0, 125 = -1/8
11 mar 15:18