Dane jest przyspieszenie w ruchu prostoliniowym...
karolina: Dane jest przyspieszenie w ruchu prostoliniowym a=6t + sin(1/2t). Wyznaczyć wzór określający
drogę s w zależności od czasu t jeżeli w chwili t=0: V=V0, a s=s0.
14 paź 20:44
deskjet: Liceum czy studia

ale cos mi sie wydaje ze studia
s=∫vdt natomiast
v=∫adt wiec liczymy
14 paź 20:51
karolina: studia
14 paź 20:56
Mateusz: No to najpierw liczymy całke
∫adt podstawiamy pod a i mamy
potem jak wyznaczysz wzor na v to samo robisz zeby wyznaczyc wzor na s podstawiasz pod v i
liczysz taką całeczke czy nie za bardzo potrafisz jeszcze całkowac
14 paź 21:00
karolina: no własnie problem w tym że jeszcze nie za bardzo
14 paź 21:02
14 paź 21:07
Mateusz:
| | 1 | |
przy ∫sin |
| tdt zabrakło mi pogrubionej części |
| | 2 | |
14 paź 21:08
Mateusz: No i potem jak juz będziesz miała wzor na prędkosc będziesz ja miała ze stałą C by policzyc jej
wartosc podstawiasz za t=0 do wyznaczonego wzoru na prędkosc i wyznaczasz wartosc C zeby miec
pełny wzor
14 paź 21:14