jak to sie robi ?
Patryk: Wuznacz wyrazy ciągu (a
n) , które sa liczbami całkowitymi
14 paź 20:00
14 paź 20:03
Patryk: skąd się wziął ten zapis ?
14 paź 20:04
Trivial:
| a+b | | a | | b | |
| = |
| + |
| .  |
| c | | c | | c | |
14 paź 20:04
ja: | | n+4 | | n | | 4 | | 4 | |
an= |
| = |
| + |
| =1+ |
| |
| | n | | n | | n | | n | |
14 paź 20:04
Patryk: ok ale dlaczego sprowadzamy do tego zapisu ?
14 paź 20:05
Trivial:
Żeby wiedzieć, że n = {dzielniki czwórki}.
14 paź 20:07
Patryk: 1 ,−1 2,−2 4,−4 minusy odpadaja bo to ciąg więc a
1,a
2 a
4
14 paź 20:13