matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
misiu:
x
2
+2IxI−15=0
14 paź 18:46
agata:
Gdy x<0 to równanie przybiera postać x
2
−2x−15=0 x
1
=−3, x=5 i ta liczba nie spełnia założenia. Gdy x≥0, to otrzymujemy x
2
+2x−15=0
14 paź 18:55