matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczanie liczb z logarytmu
zdzih:
logarytmy za pomoca a i b wyznacz log
5
7 a = log
5
4 b = log
5
14
14 paź 17:00
ICSP:
a = 2log
5
2
14
1
log
5
7 = log
5
= log
5
14 − log
5
2 = b −
a
2
2
14 paź 17:04