matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
warzych:
czy moglby mi ktos pomoc rozwiazac rownanie zeby wyszla wartosc t h=
1
2
gt
2
1
2
h=
1
2
g(t−1)
2
14 paź 16:04
pomagacz:
1
h =
gt
2
\\ *2 \\ :g
2
2h
= t
2
\\
√
g
t = ...
1
1
h =
g(t − 1)
2
\\ *2 \\ :g \\ (t − 1)
2
= ...
2
2
h
= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
↑
g
14 paź 16:16