proszę rozwiążcie to bo nie mogę ...:(
hania ;/:
14 paź 15:44
smutna ;(: pomóżcie
14 paź 16:04
krystek: Mianownik x2+x−2 rozkładasz na czynniki
(x−x1)(x−x2)
14 paź 16:23
hania;/: no i co to da bo nie czaje
14 paź 16:26
Jolanta: x2+x−2=(x+2)(x−1)
jeżeli tego nie widzisz to liczysz Δ pózniej pierwiastki wychodzą x1=−2 x2=1 podstawiasz do
(x−x1)(x−x2)
14 paź 16:29
arek 94: a możecie pokazać jak liczy się Δ
14 paź 16:35
hania;/: pokażcie jak liczy się Δ
14 paź 16:36
Jolanta: Δ=b2−4ac ax2+bx+c=0
x2+x−2=0 a=1 b=1 c=−2
Δ=1−4(−2)*1=1+8=9
14 paź 16:39
hania;/: oj ale ja jsestem tempa... i tak nie umiem tego zrobić zróbcxie mi cały przykład prosze
14 paź 17:09