Vizir
Trivial:
Hej
Vizer.
Już po zajęciach?
14 paź 14:25
xXx: w piatki mamy co 2 tygodnie
14 paź 14:31
Trivial: Ja miałem wolne piątki.
14 paź 14:33
xXx: oj wiem, duzo mamy zajec, nawet bardzo, coraz mniej mi sie to podoba

, nawet sie waham czy
sie nie przeniesc na stosowaną
14 paź 14:33
Trivial: A co ci się nie podoba?
14 paź 14:35
xXx: aż 2 humanistyczne przedmioty + ćwiczenia do jednego z nich(4.5h), wolałbym poświęcić ten czas
na podszkolenie się z fizyki, którą miałem ostatni raz w 2 klasie liceum, nie podoba mi sie
tez przypominanie o tym ze 1/3 z nas wyleci po semestrze i to ze programowanie nie jest od
podstaw, a takze zalozenie wykladowcy od fizyki ze znamy calki.
14 paź 14:39
Trivial:
Z tymi całkami i fizyką to chyba wszędzie jest tak samo. Jeśli chodzi o programowanie nie od
podstaw to myślę, że w dwa miesiące można je ogarnąć, a w kolejne dwa dojść do wprawy.

Aha
i niektórzy prowadzący chcą pokazać pierwszemu rocznikowi, 'kto tu rządzi'. Już widzę, że na
roku drugim niektórzy z nich zmienili podejście. Ale jeżeli ciągle wam powtarzają, że
odpadniecie to to jest nieuzasadnione znęcanie się nad studentami.
14 paź 14:44
xXx: no własnie taki klimat tu panuje, co mi sie naprawde bardzo nie podoba, oprocz tego ogromna
ilosc zajec, gdzie z moimi zaleglosciami raczej nie jestem w stanie jednoczesnie nadrabiac i
isc z materialem

hm no coz musze to przemyslec, ale coraz bardziej jestem sklonny do zmiany
na stosowaną siostre

powodzenia na drugim roku Trivial
14 paź 14:50
Trivial: Dzięki i nawzajem.
14 paź 14:52
xXx: z tego co wiem to ty studiujesz wlasnie IS tyle ze na fizycznym wydziale i sobie chwialisz, a z
algorytmiki raczej tez slaby nie jestes
14 paź 14:56
Trivial: I tak wszystko zależy od tego ile sam poświęcasz na to czasu.
14 paź 15:00
xXx: ano

a czasu mam malo
14 paź 15:16
Vizer: Cześć
Trivial
Tak jak napisał
xXx co drugi piątek mamy wolne, i właśnie ten piątek
do nich należy

Sorrki, że nie odpisałem, ale ja tylko wszedłem na forum i wyszedłem ( to już
tak z przyzwyczajenia

).
14 paź 17:16
Vizer: xXx, przygotowany na kartkówkę z WDI

14 paź 17:31
Trivial: Fizer, a czemu byłeś podłamany ostatnio?
14 paź 17:34
Vizer: Byłem, i na razie jestem. Mam beznadziejną babkę z ćwiczek z WDI(xXx myślę, że może to
potwierdzić), a że jest to mój najważniejszy przedmiot i z niego nie czuję się za mocny to
można dostać doła... Mam plan się przenieść do innej grupy ćwiczeniowej, gdzie z tego co
słyszałem jest dużo lepiej. Np. na naszych zajęciach zrobiliśmy tylko dwa programy na całe
1.5h ćwiczek! to tamta grupa zrobiła z 5. A, że mamy kartkówkę we wtorek to zadała do
napisania programy, które nie zdążyliśmy zrobić na lekcji, a te same programy zostały zrobione
na ćwiczeniach innej grupy... Dlatego czuję się źle przygotowany i muszę się jakoś
zmobilizować. A zresztą co ja tu swoje smutki wylewam...
14 paź 17:46
Trivial:
My też robimy jeden program przez 1.5 godziny − wcale nie jest to wolne tempo.

Zależy od
złożoności programów. Ćwiczenia − przynajmniej tutaj − nie są od nauczania, ale od
zastosowania wiedzy w praktyce (czyli idąc na ćw. trzeba już znać teorię − zazwyczaj to, co
było na wykładzie). I nie załamuj się, każdy na początku myśli, że sobie nie poradzi...

Poćwicz trochę, a wszystko ogarniesz.
14 paź 17:57
Vizer: Ok, dzięki za słowa wsparcia, staram się to wszystko jakoś ogarnąć, ale nie wiem.. Dobrze, że
chociaż z matmy coś na narazie ogarniam. A co do złożoności programów to był to rozkład na
czynniki pierwsze i na zwykłe dzielniki liczby. Oceń sam, czy wymagało to 1.5 h roboty
14 paź 18:03
xXx: do wdi w ogole sie nie czuje przygotowany, tak jak mowie programowac dopiero zaczynam i na
razie nawet najprostsze zadania sprawiaja mi problemy
14 paź 18:13