matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?? czy to jest poprawny zapis??
Patryk:
a
5
=−1
a
1
a
1
+4r
=−1
a
1
4r=−1
1
r=−
4
14 paź 11:13
agata:
Nie, bo nie można skracać, gdy jest dodawanie .
14 paź 11:14
Patryk:
ok dzieki
14 paź 11:16