matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Mirambel:
hej
Dana jest funkcja f(x)= x
2
+2x. znalezc wszystkie wartosci parametru k, dla ktorych punkt A(1,k−1) nalezy do wykresu funkcji f.
13 paź 21:36
Jolanta:
x=1 f(x)=k−1
13 paź 21:38
Mirambel:
czyli k=4 ?
13 paź 22:34