w graniastosłupie prawidłowym trójkątnym pole podstawy jest równe 3√3dm2 a)zaz
pati: w graniastosłupie prawidłowym trójkątnym pole podstawy jest równe 3√3dm2
a)zaznacz kąt nachylenia [przekątnej ściany bocznej do sąsiedniej ściany bocznej
b)wiedząc że sinus kąta z punktu a jest równy 0,3 oblicz długość przekatnej ściany bocznej
tego graniastosłupa
13 paź 20:22
dero2005:

pole podstawy (trójkąt równoboczny)
a = 2
√3 dm
| | a | | 2√3 | |
s = |
| = |
| = 623√3 dm |
| | 0,3 | | 0,3 | |
13 paź 22:21
agata:

Kąt między prostą a płaszczyzną
14 paź 12:09