Obliczyć w systemie reszt Z11
Anka:
Obliczyć w systemie reszt Z11 wartość wyrażenia algebraicznego (6 + 3)7 + 4.
13 paź 19:39
Vax: (6+3)*7+4 = 9*7+4 = 67 = 1
13 paź 19:58
Greg: 8*5/2+4*3/8−2*8/5−8*4/3
18 maj 10:28
Adamm: (6+3)7+4=97+4=9*813+4≡9*43+4=9*64+4≡81+4≡8
18 maj 13:08
kochanus_niepospolitus:
albo
(6+3)7 + 4 = 97 + 4 ≡ (−2)7 + 4 = −128 + 4 ≡ −7 + 4 = −3 ≡ 8
18 maj 13:15
kochanus_niepospolitus:
ale Adamm ... to zadanie ma ponad pół roku

raczej nikt tu nie zajrzy po rozwiązanie
18 maj 13:15
Adamm: kochanus, zrobiłem dla rozrywki, ty chyba też
18 maj 13:17