ciągi
Wiktoria: | | n2+3 | |
Jeśłi suma n początkowych wyrazów ciągu (an) jest określona wzorem Sn = |
| , to trzeci |
| | n | |
wyraz tego ciągu ma wartość równą ?
13 paź 18:04
Święty: a3=S3−S2
13 paź 18:08
Wiktoria: nadal nie umiem tego zrobic, moge prosic o obliczenia
13 paź 18:16
13 paź 18:28
Wiktoria: a to nie wyjdze S3 = 4

czyli mój trzeci wyraz ciągu to 4 ?
13 paź 18:37
Święty: Nie, suma trzech wyrazów ciągu to cztery.
Wyraz trzeci obliczasz tak jak Ci napisałem w trzecim poście.
13 paź 19:08