f(x)=lcosxl+2
Tiamat: Jak narysować coś takiego: f(x)=lcosxl+2 ?
Pomocy!
13 paź 17:21
Romeo: Rysujesz cos x + 2 a potem to co pod wykresem przerysowujesz nad oś X
13 paź 17:26
Bizon:
... jak narysuje f(x)=cosx + 2 .... co co będzie pod osią

?
13 paź 17:44
Bizon: cosx ... co pod osią nad oś ... i wszystko o 2 do góry
13 paź 17:45
epic: Ja bym najpierw narysował |cos| a potem o 2 do góry podniósł
13 paź 17:46
Tiamat: Chyba coś pokręciłam, bo nic nie mam pod osią x
13 paź 17:51
Tiamat: Bizon: Wszystko? A to co pod osią mam olać, czy zostawić?
13 paź 17:52
Bizon: najpierw f(x)=cosx
potem to co pod osią odbić nad oś
a w trzecim kroku wszystko o 2 do góry
13 paź 17:54
Tiamat: Czyli to co pod osią x też? Wolę się upewnić. I tyle wystarczy, koniec zadania?; )
13 paź 17:55
Bizon: po pierwszym kroku nic nie ma pod osią
13 paź 17:58
Tiamat: Ok, spróbuję dzięki: DD
13 paź 18:03
Eta:
13 paź 18:08