matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
epic:
3
13
*x−4*9
6
= 27
4
* (2x−5)
13 paź 17:17
Grześ:
zmieniam wszystko na potegi 3 ( co się da): 3
13
x−4*3
12
=3
12
*(2x−5) /: 3
12
3x−4=2x−5 x=−1
13 paź 17:19
epic:
dziękuję
13 paź 17:38