pochodne
andzia: znajdz pozbior zbioru liczb rzeczywistych dodatkich, w ktorym f(X) = xk+1 rosnie wolniej niz
nix g(x) = xn+1. Odp uzasadnij (k=4, n=6)
12 paź 22:18
Jack:
jeśli k,n∊N to wystarczy, że n>k. Skąd masz tę odpowiedź?
13 paź 02:13
andzia: 4 i 6 to nie odpowiedzi tylko parametry ktore trzeba podstawic

czyli dla jakiego podzbioru
f(x) = x
5 rosnie wolniej niz g(x) = x
9
13 paź 20:39
sushi_ gg6397228:
g−f>0 pochodna i dalej wiadomo co
13 paź 21:23
andzia: moze ktos to zrobic krok po kroku zebym mogla przeanalizowac jak pwinno byc to zrobione i jaki
jest poprawny wynik?
14 paź 18:03
andzia: plsssss...jutro egzamin − moze ktos rozwiaze?
17 paź 17:38
Trivial: Przecież Jack rozwiązał i to krok po kroku.
17 paź 17:39
Trivial: Aha, nie zauważyłem postu 20:39
Policz pochodne. Funkcja f rośnie wolniej niż g jeżeli
f'>0 (rośnie wolniej, ale jednak rośnie)
oraz
f'<g'
Licz.
17 paź 17:51
andzia: 9x8 < 5x4
x< 4√5/9
czy to dobry wynik?
17 paź 19:52