Oblicz.
Podmiot szatana: Nie wiem czy dobrze liczę.
(3 + 2√3) − (2 − 3√3) = 5 − √3
(3 + 2√3) + (2 − 3√3) = 5√3
(3 + 2√3) * (2 − 3√3) = tego nie chce kreslic pol godziny a musze naprawde pilnie uczyc sie na
geografie jeszcze.
12 paź 21:28
Eta:
1/ 3+2√3−2+3√3= ....
2/ 3+2√3+2−3√3=.....
3) = 3*2−3*3√3+2*2√3 −2√3*3√3= 6−9√3+4√3−18=....
12 paź 21:35
Eta:
Zmień nick!..... bo więcej Ci nie pomogę ..... ( jestem "aniołem")
12 paź 21:37
Podmiot szatana: a te pierwsze dwa dobrze czy źle ?
12 paź 21:37
Podmiot Matematyczny: Ok
12 paź 21:37
Eta:
1/ 1+5√3
2/ 5−√3
3/ −12−5√3
12 paź 21:39
Eta:
No .... teraz ok
12 paź 21:40
Podmiot Matematyczny: Dziękuję prześlicznie
12 paź 21:44