procenty
zadanie: w pewnej grupie 150 osob 52% zna jezyk ang, 44% zna j. francuski, a 18% zna oba wymienione
jezyki oblicz ile z tych osob nie zna zadnego z wymienionych jezykow
12 paź 21:04
sushi_ gg6397228:
narysuj sobie dwa kolka, ktore sie przecinaja i zacznij uzupelniac od czesci wspolnej
12 paź 21:06
zadanie: angielski wyszlo mi ze 34% francuski26% i co dalej?
12 paź 21:16
sushi_ gg6397228:
34+26+18====
100− (34+26+18)=...
12 paź 21:17
zadanie: ok wyszlo ze 33 osoby nie znaja obydwu jezykow i teraz mam obliczyc mediane i srednia
arytmetyczna liczby znanych jezykow(sposrod dwoch wymienionych) w tej grupie osob?
liczba znanych jezykow 0 1 2
liczba osob 33 90 27 jak to zrobic?
12 paź 21:26
zadanie:
12 paź 21:34
sushi_ gg6397228:
mamy 150 osob to gdzie bedzie srodek (miedzy ktorymi numerkami)
12 paź 21:35
zadanie: M=1 a srednia
12 paź 21:39
sushi_ gg6397228: tak
12 paź 21:42
sushi_ gg6397228:
średnia= albo wzorami albo na piechote
jak podam wzor , to cala frajda z rozwiazanie Tobie ucieknie
12 paź 21:47