matematykaszkolna.pl
Wyznaczyć pary liczb Perel: Pary (x,y) liczb całkowitych spełniajace równanie xy2 − y3−xy+ x2+5=0 są współrzędnymi wierzchołków pewnego wielokąta. Oblicz jego pole. Kombinuję tutaj trochę z wzorem a3−b3 żeby potem to sprowadzić do postaci iloczynowej tego zapisu, ale nie wiem czy dobrze myślę. Mógłby ktoś jakąś wskazówkę rzucić?emotka
12 paź 20:38
Vax: Nie robić, zadanie z ,,Olimpiady o diamentowy indeks agh"....
12 paź 20:41
Perel: Vax ja nie chce żeby ktoś mi to robił tylko chce aby udzielili mi wskazówek. Poza tym sprawa wygląda tak, że ja narazie mam postarać się zrobić jak najwięcej tych zadań w domu a w szkole potem sobie to porównam z rozwiązaniami mojej nauczycielki od matmyemotka Więc świata przez to nie zbawisz jak napiszesz żeby nie robili .
12 paź 20:44
Vax: Nie interesuje mnie, po co Ci to zadanie, jest ono z aktualnie trwającego konkursu, więc do zakończenia nie można udzielać wskazówek do niego, te zadania są po to, aby je samemu robić...
12 paź 20:49
Perel: a jak zrobie i podam rozwiązanie to sprawdzisz ?
12 paź 20:53
Vax: Ale trochę nie rozumiesz o co mi chodzi, na tą stronę zagląda wiele osób, wśród nich jest pewna ilość osób która startuje w tych konkursie, zadania są po to, żeby je zrobić samemu, więc dając swoje rozwiązanie od razu rozwiązujesz je za pewną ilość osób, trochę nie w tym celu są robione tego typu konkursy
12 paź 20:55
Perel: Wiem juz dobra Jutro będę wiedział co i jak. I sorry że wrzuciłem to zadanie emotka Nie pomyślałem
12 paź 20:59
Eta: Vax .... możesz podać tylko same odpowiedzi? (ja już je mam
12 paź 21:01
Perel: Eta ja też chyba juz mam więc żeby nie wkurzać osobnika Vaxa można by sie gdzies jakoś potajemnie wymienic tymi informacjami
12 paź 21:05
Eta: Perel Ja nie walczę o diamentowy indeks ( skończyłam studia wieki temu Powodzenia emotka
12 paź 21:11
Perel: Ja w sumie też nie walczę bo mimo wszystko plany wiąże z Pwr także ta olimpiada dla mnie jest bardziej w sensie sprawdzenia siebie w nieco trudniejszych zadaniach w stosunku do tych które rozwiązuję przygotowując się do matury z matmyemotka Ale dziękuję bardzo! emotka
12 paź 21:16
sushi_ gg6397228: zadania z olimpiady i matura to sa dwie rózne rzeczy porób stare zadania z matury sprzed 2009 roku
12 paź 21:19
ZKS: Pola nie liczyłem ale wierzchołki mam identyczne. Dziękuję. emotka
12 paź 21:52