Pomózcie
mirek: witam wszystkich i prosze o szybka odpowiedź i wyjasnienie.
Kominiarz bedzie czyscił mi komin (smołe która w nim powstała - przez wypalanie) komin to
inaczej prostopadłościan wymiary jego to a=14 cm b=24 cm i wysokosc wynosi 10 metrów.
Kominiarz powiedział mi ze za 1 m2 wypalenia sadzy kosztuje 38 zł wiec ile ja mu bede
musiał zapłacic i jak sie to wylicza.
Dziekuje α
10 mar 23:29
Marek:
a = 12cm = 0,12m b= 24cm= 0,24m
Pb = 2a*h + 2b*h
Pb = 2*0, 14*10 + 2*0,24*10
Pb = 2,8 + 4,8 = 7,6m2
38 zł* 7,6 =..... oblicz to
10 mar 23:38