matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są wektory a=[1 , -2] b=[ -8 ,6 ] .Oblicz współrzędne wektora -5*a + 0,5*b
bomad40:
Dane są wektory a=[1 , −2] b=[ −8 ,6 ] .Oblicz współrzędne wektora −5*a + 0,5*b
12 paź 18:26
Renia:
−5[1,−2]+0,5[−8,6]=[−5,10]+[−4,3]=[−9,13]
12 paź 19:04