matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r
milka :
oblicz wartość wyrażania (a−0,5b)
3
, jeśli a =0,3log
p
{2}2
3
1
3
12 paź 18:08
M:
9 mar 11:47
Jolanta:
a=O,3log
√
2
2
10/3
=log
√
2
2
10/3 *3/10
=log
√
2
2=log
2
1/2
2=1/2 (0,5−0,5b)
3
=. wzór skróconego mnozenia (a−b)
3
9 mar 17:55