matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
o
milka :
Wyznacz wszystkie pary liczb naturalnych (a,b) spełniając równanie log
5
a+log
5
b=1
12 paź 17:57
Godzio:
a,b > 0 log
5
a + log
5
b = 1 log
5
(ab) = 1 ⇔ 5
1
= ab ⇒ a = 5 i b = 1 lub a = 1 i b = 5
12 paź 17:58