Wyznacz sumę i iloczyn zbiorów
olek: Wyznacz sumę zbiorów A i B, jeśtli
a) A=(−nieskończoność;2) B=<2; plus nieskonczonosc)
b) A=[x: x=2n i n nalezy do liczb Calkowitych] B=[x: x=2n+1 i n nalezy do liczb Calkowitych]
Wyznacz zbiory A/B i B/A
a) (−nieskonczonosc;4>, B=(1;4)
Dane są zbiory A=(1;5), B=<4;7> i C=<5;7). Wyznacz zbiór D, jeżeli
a) D=A suma B iloczyn C
b)D= A suma (B iloczyn C)
Dane są zbiory A= (1;5), B=<4;7>, wyznacz zbiór:
a) A' suma B'
12 paź 17:05
12 paź 17:10
olek: Oh, ja to wszystko umiem, ale to są jedne z trudniejszych przykładów, w których łatwo się jest
pomylić. Ja je zrobiłem tylko chciałbym je sprawdzić czy mam dobrze, a więc jakby ktoś mógł mi
je rozwiązać to będę wdzięczny.
12 paź 17:14
olek: Czyżby w drugim było A/B = (−nieskonczonosc;1> i B/a= [4] ?
12 paź 17:26