matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
agnieszkaa:
n−2
ciąg (a
n
)okreslony jest wzorem a
n
=
n+3
a)Znajdz dziesiąty wyraz ciągu.
4
b)Określ, który wyraz ciągu jest równy
9
12 paź 16:32
rafał:
a) a
10
=
8
13
b) a
6
=
4
9
13 paź 22:03