matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
Rycerz Wiosny 1908:
Przedstaw wykresy podanych funkcji. Zakładamy, że x ≠ 0
−6
a) y =
x
−1
b) y =
x
−20
c) y =
x
12 paź 15:21
Mateusz:
Same prosciutkie hiperbole nic tylko podstawiac i liczyc y oczywiscie za x nie podstawiamy 0 wiecej masz tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1693.html
12 paź 16:21