Ułamki:(
Kora: Pomocy

jestem nawet dobra z Matmy ale gubię się przy takiej pierdółce jak ułamki mógłby
ktoś pomóc mi to rozwiązać :
| 2 | | 3 | | −22 | | 1 | |
| −[0,8* |
| − |
| ] : (−1 |
| ) |
| 5 | | −22 | | 5 | | 2 | |
12 paź 11:56
sushi_ gg6397228:
napierw zajmij sie potegami
12 paź 12:00
Kora: no tak tak z tych −22 jest 4
12 paź 12:05
b.: −22 = −4
12 paź 12:06
Kora: a nie czasem 4 bo minus i minus daje plus
12 paź 12:08
Kora: w każdym bądź razie udało mi się

pogmatwałam się w mianownikach

DZIĘKI
12 paź 12:09
sushi_ gg6397228:
tam masz −2*2 nigdzie nie widze DWÓCH MINUSÓW
12 paź 12:11
Kora: −2 do potęgi 2 czyli = (−2) * (−2)= 4
12 paź 12:15
janio: 25−(0,8* 3−4 − −45) : −32 =
25 − ( − 0,6 + 0,8 ) * −23 =
25 − 15 * −23 =
315 + 215 = 515 = 13
12 paź 12:16
janio: −22 = −4 ,a (−2)2 = 4
12 paź 12:17
Kora: no właśnie tam było (−2)2 walnęłam się przy zapisie

sorrki
12 paź 12:20