matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wielomianowe
bombel:
2x
7
−x
4
−x=0
11 paź 19:35
Eta:
x(2x
6
−x
3
−1)=0 x
3
=t x=0 lub 2t
2
−t−1=0 Δ=... itd.... dokończ
11 paź 19:37
ICSP:
x przed nawias i zmienna pomocnicza t = x
3
11 paź 19:37