Równania i nierówności.
guest in need.: | x2 − 6x | | x | |
| : |
| = 0
|
| x + 3 | | x + 2 | |
nie wiem czy dobrze wyliczyłem ale wyszło mi x=0
11 paź 19:25
sushi_ gg6397228:
a jak to liczylas
11 paź 19:26
guest in need.: poskracałem i wyszło
i potem z tego 12x:3=0 /:12
x=0
11 paź 19:31
guest in need.: pewnie jest źle, ale próbowałem.
11 paź 19:32
sushi_ gg6397228:
a Kto tak uczyl skracac
11 paź 19:32
guest in need.: 12x:3=0 /:12 co ja zrobiłem OMG dopiero teraz to zauważyłem.
11 paź 19:37
sushi_ gg6397228:
nie chodzi o to, chodzi o to jak skrociles licznik (x2−6x) ze nagle zostalo sobie 6x
11 paź 19:40
guest in need.: znowy bład miałem sam
2 skrócic
czyli bedzie
| x − 6x | | 1 | |
| |
| = 0 −czy tak dobrze? |
| 3 | | 2 | |
11 paź 19:52
sushi_ gg6397228:
przeciez tak nie mozna robic
11 paź 19:52
guest in need.: Wie ktos jak to zrobi?
11 paź 20:18