;*
ICSP: Trivial chcesz zadanko ?
11 paź 19:19
Trivial:
11 paź 19:25
ICSP: Udowodnić że funkcji φ : ℤ→ℤ określona wzorem φ(x) = x−5 jest izomorfizmem grupy (ℤ;+) na grupę
(ℤ,♥), gdzie x♥y = x+y+5 dla dowolnych x,y ∊ℤ
11 paź 19:28
Trivial: Nie wiem co to jest izomorfizm.
11 paź 19:29
ICSP: ja też nie, a mam takie zadanie na kartce
11 paź 19:29
Eta:
A co na to ciocia Wiki ?
11 paź 19:32
ICSP: Mam też zadanka dla
Ety ale z tym nie trzeba się tak śpieszyć
11 paź 19:32
Trivial: ICSP, jak już wspominałem miałem tylko zarys algebry abstrakcyjnej, więc za wiele na ten
temat nie wiem.
11 paź 19:34
Eta:
Hehe

.... Eta wieki temu studiowała ( szare komórki już jej poginęły
11 paź 19:34
ICSP: tamto zadanie szybko zrobiłeś

Pierwsze zadanie dla
Ety:
Napisz dowód twierdzenia o dwusiecznej kąta
11 paź 19:36
Trivial: Tamto zadanie opierało się na zupełnych podstawach.
11 paź 19:37
ICSP: podstawach...
do poniedziałku mam zrobić 16 zadań

Jakoś sobie poradzę
11 paź 19:38
11 paź 19:39
ICSP: zresztą
Vax przyjdzie to zrobi moje zadanko
11 paź 19:39
11 paź 19:39
ICSP: ...
11 paź 19:40
Trivial: o o o
11 paź 19:45
Eta:
O O O
11 paź 19:46
ICSP: to nie jest śmieszne

Mam uraz do tych kółeczek, kwadracików, rybek, piramid ...
11 paź 19:46
11 paź 19:48
Trivial:
Zapomniałeś o okienkach: ⊞
11 paź 19:48
ICSP: do okienek również
11 paź 19:49
Eta: ℛ Φ♥▱ϱ♦
11 paź 19:50
Trivial: ⊞⊕⊗⊙⊚⊛⊘⊖⊜⊝⊟⊠⊡
11 paź 19:50
Trivial: Masz jeszcze jakieś zadanko?
11 paź 19:52
ICSP: Sprawdzić czy (A,+, ◯) gdzie A = {a+b
√3: a,b ∊ Q} jest podciałem ciała (R ; + ;◯)
to kółko to powinno być mnożenie
11 paź 19:55
Trivial:
Zawołaj mnie, jak będziesz miał coś ciekawszego niż abstrakcyjne działania.
11 paź 19:59