pierwiastki wielokrotne
asa: 1. Podaj przykład wielomianu, którego jedynymi pierwiastkami są liczby: −3,2 i 4 i którego
stopień jest równy 6.
2. Liczba x0(małe zero) jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu w. Wyznacz pozostałe
pierwiastki tego wielomianu: w(x)= x4+2x3+2x2−6x−3.
3. Dla jakich wartości parametru a liczba x0 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu w?
w(x)=(2x2−7x−4)(x2−4a2), x0=4
11 paź 18:21
sushi_ gg6397228:
1. postac iloczynowa
2. poszukaj dzielnikow wyrazu wolnego i ptoem pisemnie lub Hornerem dzielimy
11 paź 18:25
asa: Bardzo proszę o pomoc, nioe rozumiem wielomianów

a musze zrobic zadanie i mam z tym problem.
1. Podaj przykład wielomianu, którego jedynymi pierwiastkami są liczby: −3,2 i 4 i którego
stopień jest równy 6.
2. Liczba x0(małe zero) jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu w. Wyznacz pozostałe
pierwiastki tego wielomianu: w(x)= x4+2x3+2x2−6x−3.
3. Dla jakich wartości parametru a liczba x0 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu w?
w(x)=(2x2−7x−4)(x2−4a2), x0=4
11 paź 18:27
asa: NIE UMIEM TEGO ZROBIC CZY MOZE MI KTOS ROZWIAXAC JEDEN PRZYKLAD
11 paź 18:46
asa: pomoże mi ktoś
11 paź 19:05