Oblicz
Julia: 3 kobiety x,y,z chcą wejść do metra. Na ile sposobów mogą to zrobić − wypisz. Obl.
prawdopodobieństwo, że x wejdzie pierwsza.
11 paź 16:17
Marek: ?
11 paź 17:04
sushi_ gg6397228:
to byl chyba jakis joke wypisac na piechote wszytkie ustawienie dla 3 osob
11 paź 17:07
Eta:
Ω= {xyz, xzy, yxz, zxy, zyx, yzx }
|Ω|= 3! = 6
A={ ....... }
|A|=....
P(A)= ....
11 paź 17:08
krystek: A drzwi sie otwieraja od metra i wchodzą wszystkie jednocześnie i co wtedy?
11 paź 17:12
krystek:
11 paź 17:13
Marek: a prawdopodobieństwo?
11 paź 17:18
krystek: Marek to był żart z mojej strony.
11 paź 17:32
Eta:

....
11 paź 17:33
Marek: no wiem, ale nadal nie wiem jak obliczyć prawdopodob. a dokładniej nie wiem jaki będzie zbiór A
11 paź 17:36
Eta:
Nie widzisz x na pierwszym miejscu? ile jest takich przypadków?
11 paź 17:37
krystek: 
Miłej pracy
Eto
11 paź 17:37
Marek: dwa
11 paź 17:38
Marek: czyli kombinacja 1 z 2
11 paź 17:38
Eta:
Ja też idę na razie odpocząć
11 paź 17:38
Eta:
jaka kombinacja?
A={xyz, xzy}
|A|=2
| | |A| | |
P(A)= |
| =............. |
| | |Ω| | |
11 paź 17:40
Marek: już rozumiem
11 paź 17:41
Julia: Dziękuję
11 paź 17:42