pomocy
dominika: (pod pierwiastkiem) x−3<x2−7
wiem ze tzreba na lewa strone,
potem delta?
nieogarniam jak mam to zrobic z pierwiastkiem
10 paź 21:51
Anka: √x−3<x2−7 tak to miało być?
10 paź 21:55
dominika: tak wlaśnie tak
10 paź 21:56
Anka: x−3<(x2−7)2
10 paź 21:57
Eta:

x
2−x−4>0 Δ=17
√Δ=
√17
x€ ............
10 paź 21:57
Tancerz: Godzio zaglądnij do mojego postu
10 paź 21:58
dominika: wielkie dzieki
10 paź 21:59
Anka: oj tam jest to pod pierwiastkiem przecież
10 paź 22:05
Bogdan:

To jest szkic, nie są tu zachowane proporcje jednostek. Szkic ten pokazuje rozwiązanie
nierówności
√x − 3 < x
2 − 7.
Krzywa y =
√x − 3 jest położona w całości pod parabolą y = x
2 − 7, a więc nierówność
zachodzi dla x ≥ 3
10 paź 22:47
d: wielkie dzieki
10 paź 23:12